Welcome to Vlora

S’ka ilaçe, farmacitë franceze prodhojnë vetë amoksicilinë: Ka rënë imuniteti prej maskave

Mungesa e barnave në treg ka shtyrë rreth 40 farmaci në Francë që të prodhojnë vetë kapsula të antibiotikut amoksicilinë për fëmijët.

Muajin e kaluar, si në këtë vend ashtu edhe në Britaninë e Madhe u njoftua se po rezervat e antibiotikëve kryesorë në mesin e një vale infeksionesh virale dimërore. Farmacia Delpech në Paris, duke vepruar me kërkesë të qeverisë, ka nisur prodhimin e kapsulave të amoksicilinës, me të cilat furnizohen më pas 5,000 farmaci të tjera në të gjithë vendin.

Ekspertët thonë se ndjeshmëria ndaj sëmundjeve duket të jetë më e lartë këtë radhë, pasi është dimri i parë pa maska pas më shumë se dy vjetësh. “Njerëzit kanë qenë të tejmbrojtur për një periudhë të gjatë dhe tani nuk gëzojnë imunitetin normal kur diskutohet mënyra e reagimit të organizmit ndaj sëmundjeve”, shprehen ata.

Amoksicilina blihet në formë pluhuri në Spanjë, më pas ndahet në dozat e duhura për fëmijët dhe paketohet në shishe të vogla plastike sipas porosive. Në fakt, prodhimi në vetvete i këtij antibiotiku të përdorur rëndom për trajtimin e shumë sëmundjeve të mushkërive, infeksioneve të veshit ose gripit, nuk është dhe aq i ndërlikuar.

Sipas pronarit të Delpech, Fabien Bruno, objektivi i vendosur nga ekzekutivi francez është të të prodhojmë rreth një të tretën e nevojave për pediatrinë, që do të thotë të përgatisin gati 100,000 trajtime me amoksicilinë. Pritet që kjo situatë të zgjasë deri në fillim të muajit mars.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.