Welcome to Vlora

Kurora e malit , vendi i shenjtë i mrekullive.

Vendasit e kanë quajtur “Kurorë “ pra është kurora e malit ka një rrugë qorre ndërsa udhëtimi kryhet me kafshë nga përroi deri në kurorë në këmbë mbanë 3 orë nëpër një udhe ku rrihet shpesh nga besimtarët ,nga fakirët dhe të tjerë njerzë të...

Vlora, destinacion për një fundjavë dimri

Shumë janë ata që mendojnë se Vlora është një destinacion i përkryer vetëm për stinën e verës. Por jo të gjithë e dinë që Vlora është një destinacion mjaft i bukur edhe për stinën e dimrit. Në Vlorë ka shumë për të parë, por ka edhe kuzhinë të...

Misteret e gadishullit të Karaburunit

Shpella të stërmëdha dhe shkrime marinarësh në vështirësi, këto janë ndoshta vendet më të bukura në Shqipëri dhe më të vështirat për t’u arritur.  Një gisht toke që del në det, gadishulli i Karaburunit nuk është asgjë tjetër veçse shkëmbor. Për...

Parku arkeologjik i Orikut

Parku Arkeologjik Kombëtar i Orikumit përmendet për herë të parë nga gjeografi dhe historiani grek Skylaksi, sh VI-V p.krishtit në vepren “Lundrimi”, qyteti i Orikut, port detar në Jon dhe Adriatik. Sipas legjendës, fisi pellazg i Eubeasve, pas...

Ishulli i Sazanit

Emri i ishullit të Sazanit përmendet që në kohërat antike, duke filluar nga shekulli i VI p.e.s. me emrin SASON. Gjatë mesjetës ishulli kaloi në zotërimin Venecian. Në kohërat e reja së bashku me ishujt Joniane të Greqisë u pushtua nga Anglia. Gjatë...

Kategoria - Destination

Weather Data Source: das wetter morgen in Vlora

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.