Welcome to Vlora

‘NË TREGUN E VLORËS’, qyteti të vjetër shqiptar,aq të dëshiruar nga italianët

Vlora është një qytet i qetë i tregtar për bujqësinë e malësorëve të jugut, të cilët janë të pasur me vaj ulliri, misër dhe pambuk. Por Vlora ka një port të mrekullueshëm që ruhet nga ishulli dhe është porti më i afërt me Italinë nga portet detare shqiptare. I pajisur siç duhet, mund të mbyllë Adriatikun për të gjitha rrugët tregtare, prandaj italianët do të donin ta mbanin.

Foto: M. Edith Durham”/Th.M

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.