Welcome to Vlora

Misteri i vrasjes së vajzës që erdhi nga Italia/ “Pasi e thirri shefi i Sigurimit, ndodhi një aksident dhe mësuesja bukuroshe nga Narta…”

Narta është fshati, që fillin e ka të lidhur me lagunën. Në dajlan gjuhet peshku, kapen ngjala që të llapashitet nëpër duar. Vreshtat e Nartës kanë ajkën e verës, që të zë trutë. Verë e kuqe, brusko, e athtë. Që prej motesh në këtë vend, familja e...

Vlora, një nga vendet më të pasuruara me histori

Vlora është një nga vendet më të pasura me histori në Shqipëri. Krahina është banuar që në periudhën antike. Gjurmët e para datojnë në shek. VI para Krishtit. Në këtë periudhë u ngritën në gjirin e Vlorës katër qytete antikë: Orikumi, Thronioni...

Dikur u largua nga Vlora me gomone, sot një grimiere e njohur në Itali, historia frymëzuese e shqiptares

Firdes Harizaj është shqiptarja me një histori vërtetë frymëzuese. Ajo u largua në moshën 8-vjeçare me gomone me mamin dhe vëllain drejt Italisë. Mirëpo, i ndodhi një e papritur, pasi i morën peng. Megjithatë, ata ja dolën të shkonin në tokën fqinje...

Historitë e çuditshme dhe të mrekullueshme të vitit 2022

Gjatë vitit 2022 lajmet nuk kishin të bënin vetëm me luftën, politikën apo krizën globale të energjisë. Këpucët e prodhuara nga mbetjet e kafesë apo qentë që u bënë të famshëm në mediat sociale, sollën histori të çuditshme dhe të mrekullueshme që...

Ismail Qemali, historia e rrëfyer nga stërnipi i tij

110-vjetori i Pavarësisë e Festa e Flamurit, i gjen dyert e Kryeministrisë të çelura. Në hollin e saj, ekspozohen dokumente dhe fotografi të familjes Vlora, disa syresh të panjohura për publikun… Janë pjesë e arkivit prej afro 600 dokumentesh që...

Kategoria - Histori

Weather Data Source: das wetter morgen in Vlora

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.