Welcome to Vlora

Zelinskin apo turistët rus ?

Ditën e djeshme ,presidenti i Ukrainës z.Vlodimir Zelenski ,në një video-live në parlamentin shqiptar ku përtej falenderimeve kishte dhe një kërkesë për qeverinë.

‘Mos pranoni turistët rus në vendin tuaj’ – ishte kërkesa e presidentit ukrainas . Tashmë vendi ynë po hyn në periudhën e sezonit turistik ,e cila është e vetmja ‘industri’ për shumë biznese që operojnë në këtë fushë . Shumica e njësive akomoduese në Vlorë prej disa vitesh kanë mirëpritur një numër të konsiderueshem rusësh të cilët kanë zjedhur Vlorën për pushimet e tyre. Tashmë numrin me të lart te pushuesve te huaj ne Vlore e zene ,Polakët ,Ukrainasit dhe Ruset.Duke i’u referuar situates kritike te luftes ne Ukraine ,numri i pushuesve nga keto vende per te mos frekuentuar Shqiperine mund te jete i larte . Ndikim ne ekonomin shqiptare ,ku prej vitesh ‘syte’ i ka pasur nga keto tre vende te cilat kane qene burim kryesor per turizmin . Ndoshta dhe mungesa e marketingut turistik ne vendet e tjera europiane e ka bere Shqiperine te ‘varur’ nga pushuesit e ketyre vendeve .

Tashme ,pergjigjen se me ke jemi ne kete situate e vendos qeveria shqiptare ,me Zelinskin apo me ekonomin shqiptare ?

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.