Welcome to Vlora

Ndërmjet legjendës dhe reales në Vlorë

Ka disa vende në Vlorë, të cilat jo vetëm dallohen për veçantinë e tyre, por mbartin edhe copëza “historie”. Pas Sarisalltëkut në qytetin e Krujës, e dyta qendër botërore bektashiane në Shqipëri, njihet Kuzum Babaja. Dhe e treta, maja e...

Plazh për festa! Vendas e të huaj lahen në det në Vlorë

Në Vlorë bëhet ende plazh. Ditët e pushimit zyrtar të festave të nëntorit nuk kanë qenë të rrallë ata që i kanë shfrytëzuar për not duke përfituar edhe nga një det i qetë pa dallgë. “Ne shfrytëzojmë këto kohët me diell. Jashtë mund të jetë pak...

Edi Rama: Kemi pasur rritjen më të madhe të turizmit

Kryeministri Edi Rama ka thënë se Shqiëpria është e para për rritjen e turizmit krahasuar me vitin 2019, kur filloi pandemia e COVID-19. Rama ka ndarë në “Facebook” një grafik që tregon se Shqipëria ka pasur rritje positive me 18%, ndërsa ka lënë...

Në Vlorë ka ende turistë, pushuesit nga Polonia, Italia, Zvicra e Kosova

Temperaturat e larta që shoqërojnë qytetin edhe në këto ditë të tetorit kanë sjellë turistë të shumtë në Vlorë, të cilët i janë drejtuar detit për të marrë rrezet e fundit të diellit, ndërsa më të guximshmit lahen në det. Janë kanadezë, kosovarë por...

OBT: Shqipëria, e para në Europë dhe e dyta në botë për rritjen e turistëve të huaj

Organizata Botërore e Turizmit e ka renditur Shqipërinë në vendin e dytë në botë, dhe në vendin e parë në Europë sa i përket numrit të turistëve. Në “Barometrin e Turizmit Botëror”, publikuar me të dhënat e sektorit të turizmit në nivel global nga...

Kategoria - Turizem

Weather Data Source: das wetter morgen in Vlora

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.