Welcome to Vlora

Shqipëria dhuroi 1 milionë euro për rimëkëmbjen nga lufta, cila ishte ndihma e Ukrainës për tërmetin e 26 Nëntorit?

Shqipëria ka dhuruar 1 milionë euro për Ukrainën në Konferencën e Donatorëve që u mbajt ditën e sotme në Varshavë të Polonisë, ndërkohë që në total u mblodhën 6.5 miliardë dollarë.

Në konferencë ishte i pranishëm kryeministri Edi Rama, i cili bëri të ditur donacionin për Ukrainën, duke thënë se shpreson që lufta të mbarojë sa më parë.

Por një konferencë e tillë u mbajt edhe në 17 shkurt 2020, për të ndihmuar rindërtimin e Shqipërisë pas tërmetit të 26 Nëntorit 2019, ku humbën jetën 51 qytetarë dhe u shkatërruan mijëra banesa. Në atë konferencë u mblodhën 1.15 miliardë euro, ku pjesa më e madhe ishin në formë huaje, ndërkohë që rreth 350 milionë euro ishin grante.

Por ndryshe nga Shqipëria, që dhuroi 1 milionë euro, Ukraina nuk dha asnjë ndihmë për vendin tonë për rindërtimin nga tërmeti. Në listën që u publikua pas përfundimit të Konferencës, Ukraina mungonte, ndërkohë që në ndihmë vendit tonë i erdhën edhe shtete më të vogla dhe me më pak mundësi ekonomike.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.