Welcome to Vlora

Hapet tërësisht pista e aeroportit të Vlorës, fluturimi i parë në 2025

Pas 11 muajsh nga nisja e punimeve, vendi ku po ndërtohet Aeroporti i Vlorës ka marrë këtë pamje.

Pista prej 3.2 kilometrash, më e gjata në Shqipëri është hapur krejtësisht. Prej tre muajsh puna është fokusuar në krijimin e bazamentit përmes shtresave me çakull.

Dorina Halili: Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës po i nënshtrohet fazës së dytë të punimeve. Hedhja e shtresës së parë të çakullit pritet të zgjasë deri në fund të vitit.

Egra Ibrahimi (Projekt-menaxhere):Kemi arritur në 1.8 kilometra mbushje të taxiëay, pasi bëhet faza e parë e mbushjes kemi dhe dy mbushje të tjera po me nga 50 cm. Pasi të mbarojë mbushja e taxiëay do vazhdojmë me mbushjen e pistës.

Pas kësaj faze, në vitin 2023 do fillojë ndërtimi i godinave. Kulla e vrojtimit do jetë e para që do duket mbi sipërfaqe.

Egra Ibrahimi (Projekt-menaxhere): Viti 2023 do bëjë edhe diferencën me shikim tyë lirë të punimeve në Aeroportin e Vlorës, do jetë ndërtimi i kullës 40 metra e lartë dhe fillimi i ndërtimit të terminalit rreth 1800 metra katrorë.

Paralelisht me dyshemene e aeroportit po punohet për rrethimin e sipërfaqes prej 309 hektarësh. 25% e rrethimit ka përfunduar.

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës po ndërtohet me një vlerë prej 104 milionë eurosh nga një konsorcium i përbërë me tre kompani, dy nga Kosova dhe një nga Turqia. Aeroporti parashikohet të jetë gati për fluturimin e parë në vitin 2025.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.