Welcome to Vlora

Anijet me qira për energjinë, Hoxha: Do të djegin mazut, shkatërrohet turizmi në Vlorë

Qeveria shqiptare bëri të ditur pak javë më parë se do të marrë me qira dy anije, TEC-e lëvizëse, për prodhimin e energjisë elektrike.

Ndërkohë, në një tryezë për krizën e sistemit energjetik shqiptar, të organizuar këtë të mërkurë nga Sali Berisha me ekspertë të PD-së, Lisandër Hoxha u ndal edhe te dy anijet e marra me qira nga qeveria, të cilat do të vendosen në Vlorë.

Hoxha u shpreh se këto anije punojnë me mazut dhe do të shkatërrojnë turizmin në qytetin e Vlorës. “Do të djegin mazut dhe naftë të rëndë. Këto anije do të djegin turizmin e Vlorës. Kjo kontratë e dyshimtë shkon diku te 70 milionë euro vetëm mirëmbajtja dhe qiraja. Me këto para mund të bënim një termocentral me gaz në Seman”, tha Hoxha.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.