Welcome to Vlora

Turizmi Kulturor në Vlorë

Nuk mjafton vetëm një ditë për ta parë, sepse jo vetëm deti i smeraldë e tejet ftues ju mirëpret, por edhe fshatrat përreth të pasur me një histori të lashtë presin që t’i vizitoni.Vlora i ka rrënjët në lashtësi për shkak të pozitës së saj impresionuese gjeografike.

Vija e gjatë bregdetare dhe relievi i ngritur pas tyre ka qënë streha e qyteteve të hershme me popullsi shqiptare që, si kudo në Ballkan, kapërceu tallazet e luftrave për pushtet e toka në këtë pjesë të Mesdheut.

Gjurmët arkeologjike të fillesave të Aluonës (Vlorës së sotme) datojnë në periudhat e bronxit dhe hekurit duke dëshmuar një origjinë të hershme të vendbanimeve shqiptare, siç njihen në këtë bregdet Amantia, Kanina, Oriku e deri poshtë në Himarë.

Welcome To Vlora – Albania ju sugjeron këtë herë 4 vende të cilat duhet të vizitoni ndërsa kaloni pushimet tuaja në Vlorë.Shfletoni galerinë me foto për t’i zbuluar dhe jepni edhe ju sugjerimet tuaja në koment.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.