Welcome to Vlora

SHBA “kërcënon” me sanksione politikanët e korruptuar në Shqipëri

Ambasadorja e SHBA-së në Tiranë, Yuri Kim dërgoi një mesazh të qartë se Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të rrisin përpjekjet për të luftuar korrupsionin dhe për t’i kërkuar llogari aktorëve të korruptuar në Shqipëri.

“Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të shtojnë përpjekjet e tyre për të luftuar korrupsionin dhe për të mbajtur përgjegjës aktorët e korruptuar. Pse? Sepse ne duam ta shohim Shqipërinë – mikun dhe aleatin tonë në NATO – të bëhet më e fortë dhe më e pasur. Korrupsioni minon themelet e sigurisë kombëtare të vendit, kufizon dhe deformon investimet dhe minon demokracinë ”, shtoi ambasadori amerikan në Tiranë.

SHBA deri më tani ka vendosur sanksione ndaj dy ish-kryeministrave të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, Nikola Gruevski dhe Sali Berisha, duke i konsideruar ata përgjegjës për një sërë “rastesh serioze korrupsioni në vendet e tyre” që “minojnë funksionimin e sundimit të ligjit dhe minojnë paqen dhe stabilitetin në rajonin e Ballkanit Perëndimor”.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.