Welcome to Vlora

Lajmi i mirë! Shteti fqinj i Shqipërisë merr vendimin, mund të kalojë kushdo pa bërë testin e koronavirusit

Mali i Zi ka vendosur të hapë kufijtë për këdo duke hequr kushtin e testit PCR. Ministrja e Shëndetësisë, Jelena Borovinić Bojović tha se situata është më e mirë pas përfundimit të festave të ndërrimit të viteve. Ndërkohë gjatë fundjavave do të lejohet edhe lëvizja ndërqytetase.

“Falë qytetarëve dhe respektimit të masave nga ana e tyre, situata është më e mirë para fillimit të festave të Vitit të Ri,” tha Borovinić Bojović.

Sa i përket vaksinës, tha se qëllimi është që vaksina e parë që do të vijë në Malin e Zi të jetë një vaksinë me një certifikatë evropiane.

“Unë nuk mund të njoftoj datën e saktë të mbërritjes së vaksinave, ne jemi duke punuar dhe një informacion të saktë mund të kemi në 10-15 ditët e ardhshme”, tha Ministrja duke shtuar se janë në negociata me Pfizer dhe AstraZeneca.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.