Welcome to Vlora

Kulla e Dervish Aliut

Kulla e Dervish Aliut në afërsi të fshatit Dukat është një kompleks ndërtimor me vlera historike, i shpallur monument kulture në vitin 1979. Ky kompleks u ndërtua në fillim të shek. XIX nga Dervish Aliu, personazh i njohur si organizator kundër reformave të Tanzimatit. Banesa u ndërtua në tokën e tij nga mjeshtra të ardhur nga Janina.

Ajo përfaqëson një banesë të tipit kullë me tipare mbrojtëse nga më të arrirat në Shqipërinë e jugut. Vihet re që në pjesën e ngritur të truallit ka frëngji për të kontrolluar gjithë territorin përreth. Kjo e bën kullën një lloj fortese të mirëmbrojtur dhe një objekt interesant për t’u parë nga afër.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.