Welcome to Vlora

Kryebashkiaku i Vlorës : Nënshkruam marrëveshjen për hapjen e muzeut të munguar të historisë se hebrenjve

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Holokaustit, me Minstren e Kulturës, Elva Margariti dhe Fondacionin Amerikan për Zhvillim, nënshkruam marrëveshjen për hapjen e muzeut të munguar të historisë se hebrenjve. Historia e një populli të përndjekur, me fat tragjik, gjeti dyert e hapura në Vlorë dhe përmes dëshmive unike, do të kthehet në ndalesën më të rëndësishme të turistëve, në zonën historike. E shoh me vlerë të theksoj se bashkëjetesa e hershme, ndryshe nga muzetë e ngjashëm në botë, nuk do të përcillet më, përmes vuajtjeve e dëshpërimit, por do të tregohet nga historitë frymëzuese të mbështetjes dhe dashurive që ditën të ndërtohen aq bukur sa të trashëgojnë lidhje të forta, që ende ruhen mes dy popujve. Shtëpia më e re e historisë në Vlorë, do të jetë djepi i historisë së mikëpritjes, prej nga bota do të njohë e vlerësojë vyrtytet më të larta të qytetërimit.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.