Welcome to Vlora

KESH i jep me tender , 2.5 mln euro për anijet e energjisë

Kompania Salillari fiton pa garë tenderin e hapur nga KESH për ndërtimin e infrastrukturës së transmetimit të energjisë nga gjeneratorët e ardhur nga Bangladeshi dhe ankoruar në Vlorë. KESH e ka cilësuar të suksesshme ofertën prej 2.5 milionë eurosh që ka ofruar Salillari, ndonëse kjo kompani ishte e vetme në garë. Punimet do të kryhen me qëllim që energjia e prodhuar nga anijet të hidhet në rrjetin kombëtar

Taksapaguesit shqiptarë do t’i paguajnë dhe 2.5 milionë euro kompanisë Salillari për dy gjeneratorët e prodhimit të energjisë me naftë, të sjellë nga Bangladeshi.

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare ka shpallur fituesin e tenderit për ndërtimin e infrastrukturës së aksesimit për operim të gjeneratorëve të energjisë në portin e peshkimit Vlorë.  Kompania Salillari është shpallur fituese e tenderit të hapur nga KESH me vlerë 257 milionë lekë, ose rreth 2.5 milionë euro. Kjo kompani duhet të ndërtojë infrastrukturën e nevojshme, që energjia e prodhuar nga anijet të shpërndahet në sistemin kombëtar të transmetimit.

Mirëpo duket se tenderi i hapur nga KESH ka qenë me fitues të paracaktuar. Faqja që identifikon dhe publikon çdo tender të kryer nga institucionet publike në vend, e ka cilësuar me flamur të kuq tenderin e KESH, pasi në garë ka qenë pjesëmarrës vetëm kompania Salillari.

Fondi limit i tenderit ishte 280 milionë lekë, por kompania e vetme pjesëmarrëse në garë, ka ofruar për realizimin e këtyre punimeve, ofertën me vlerë 257 milionë lekë.

KESH e ka cilësuar këtë si ofertë të suksesshme, duke e përzgjedhur fituese, ndonëse në garë ka qenë pjesëmarrëse vetëm kjo kompani.

Salillari do të duhet që brenda tre muajve të nisë dhe përfundojë punimet, me qëllim që dy gjeneratorët e prodhimit të energjisë të vihen në funksion në fillim të vitit të ardhshëm.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.