Welcome to Vlora

Dhimosten Koca është konsulli i ri i nderit i Austrisë për qarkun e Jugut

Dhimosten Koca është konsulli i ri i nderit i Austrisë për qarkun e Jugut. Në ceremoninë e prezantimit të zhvilluar sot në qytetin e Vlorës kanê marrë pjesë autoritetet më të larta vendore , deputetë të qarkut Vlorë, miq dhe bashkêpunëtor, ndërsa Koca është prezantuar nga ambasadori i austrisë në vendin tonë Christian Steiner.

Ceremonia është përshendetur nga kryetari i bashkisë Vlorë Dritan Leli, deputetja e P.S Anila Denaj. Leli , Denaj Ambasadori i Austrisĕ Christian Steiner vlerësoi angazhimin e biznesmenit të suksesshmëm Koca në kĕtë detyrë ndërsa theksoi se konsullata do të jetë njê urë lidhĕse e qytetarëve austriak me Jugun e Shqipërisë.

Steiner Teksa shprehu falenderimin për deyrën konsulli i nderit të Austrisè në Vlorë Dhimosten Kocs tha se objektiv kryesor mbetet zgjerimi dhe forcimi i vazhdueshëm i marredhënieve mes dy vendrve.

Koca Konsullata e Austrisë daton per herë të pasrë në Vlorë në vitin 1851. Ajo u rivendos sërisht nĕ vitin 2017 ku për dy vjet u drejtua nga Arben Malaj. Mbas pandemise sot kjo konsullatë çel sërisht dyert ndèrsa do të drejtohet nga Dhimosten Koca.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.