Welcome to Vlora

Situata gripale në Vlorë/ Urgjencat plot për fëmijë e të rritur

Në spitalin rajonal të Vlorës rreth 80 pacientë kërkojnë ndihmë ccdo ditë për simptoma gripale.

Sipas mjekes infeksioniste Arsilda Gjataj të prekur nga virozat janë jo vetëm moshat e mëdha, por dhe të rinjtë e fëmijët.

Ndërsa nga 80 vizitat, rreth 12 marrin shërbim hospitalor.

Nga këto mesatarisht mund të shtrohen 7-8 raste në klinikën e sëmundjeve efektive. Në shërbimin e patologjisë shtrohen mesatarisht 10-12 raste me temperatura të larta rezistente dhe komplikacionet respiratore. Ditë-qindrimi është mesatarisht 4-5  ditë”- shprehet mjekja Gjataj.

Por nuk kanë munguar dhe rastet kur pacientët janë nisur për shërbim të specializuar për në spitalin Shefqet Ndroqi në tiranë.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.