Welcome to Vlora

Hapen aplikimet për certifikim e operatorëve të turizmit detar

Janë hapur aplikimet për pajisjen me certifikatë për të gjitha subjektet që ofrojnë aktivitete lundrimi për qëllime turistike dhe çdo lloj veprimtarie të ngjashme.

Lajmin e ka bërë ditur ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro e cila shprehet se, “sezoni veror po afron, po ashtu edhe përgatitjet për ta pasur të mbarë e të sigurt, prandaj të gjithë Operatorët e Turizmit Detar duhet të certifikohen zyrtarisht nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit”.

Kumbaro thekson se , “asnjë subjekt nuk mund të veprojë, të ofrojë shërbime si operator i turizmit detar ose të përdorë emërtimin “Operator i turizmit detar”, nëse nuk është pajisur me certifikatë”.

Aplikimet janë të hapura për të gjitha subjektet që ofrojnë aktivitete lundrimi për qëllime turistike dhe argëtimi, që nga skafet, motorat e ujit, ski në ujë.

Për hollësi të tjera lidhur me procesin e certifikimit nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit si dhe dokumentacionin e nevojshëm, drejtohuni në linkun e mëposhtëm:

https://turizmi.gov.al/wp-content/uploads/2022/01/Udhezim-nr.4-date-31.12.2020-MBI-KRITERET-DHE-PROCEDUR%C3%8BN-P%C3%8BR-CERTIFIKIMIN-E-OPERATOR%C3%8BVE.pdf

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.