Welcome to Vlora

Mediat turke: Idrizi, i cili ishte në gjyq për mashtrimin e dyshuar të Adnan Polatit, u shpall i pafajshëm

Sinan İdrizi, i cili dyshohej se kishte mashtruar biznesmenin Adnan Polat për 3.5 milionë dollarë, u shpall i pafajshëm në gjyq. Në mbrojtje të tij, Idrizi tha se “Nuk mund të ketë mashtrim në familjen time dhe familjen time”.

Sinan İdrizi, i cili u dënua me 3 vjet e 10 vjet burg për mashtrimin e dyshuar të Adnan Polat, ish-president i klubit Galatasaray dhe biznesmen, u shpall i pafajshëm.

Sinan İdrizi dhe avokatët e tij morën pjesë sot në seancën dëgjimore në Gjykatën e Lartë të Krimeve të 19-të të Stambollit. Në mbrojtje të tij, Idrizi mohoi akuzat dhe tha: “Nuk mund të ketë mashtrim në familjen time dhe familjen time. Kjo është fyerja më e rëndë për mua. Unë dua lirimin tim”.

Gjykata vendosi se nuk kishte prova konkrete dhe bindëse se i pandehuri ka kryer veprën e “mashtrimit të kualifikuar” dhe vendosi që Idrizi të shpallet i pafajshëm.

CFARE NDODHI?

Avokatët e biznesmenit Adnan Polat denoncuan se biznesmeni shqiptar Sinan Idrizi ka marrë një parapagim prej 3.5 milionë dollarësh nga Polat me premtimin e shitjes së një kompanie nafte dhe se ai nuk i ka kthyer paratë pavarësisht zgjidhjes së kontratës. Në aktakuzën e përgatitur nga Kryeprokuroria Publike e Stambollit, thuhej se Sinan İdrizi, i cili merret me tregti dhe ka deklaruar se ka kompani në Turqi dhe Shqipëri, i ka ofruar Polatit blerjen e një kompanie me vendndodhje në Shqipëri. Sipas aktakuzës, thuhet se Idrizi ka organizuar bisedime me kryeministrin shqiptar gjatë takimit, ka siguruar besimin e Polatit dhe ka thënë se paradhënie prej 3.5 milionë dollarësh për blerjen e kompanisë duhet të depozitohet në llogarinë e tij, në të kundërtën. dokumentet e kompanisë nuk do të shqyrtoheshin.

Në aktakuzë thuhet se pasi Idrizi i ka marrë paratë, nuk ka bërë asgjë për bartjen e aksioneve, ka shpërqendruar Adnan Polat dhe nuk i ka kthyer paratë që sipas kontratës ka qenë i detyruar t’i kthejë. U pretendua se İdrizi nuk iu përgjigj përpjekjeve të Polatit për komunikim dhe përfitoi vetë në kurriz të ankuesit.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.