Welcome to Vlora

Ky është Sulltani më i pasur në botë: 7000 makina, avion floriri dhe harem me 100 gra

Sulltani i Bruneit, Hassanal Bolkiah ibni Omar Ali Saifudien III, është një nga njerëzit më të pasur në botë. Ju duhet të pyesni veten se çfarë zotëron ai?

Sulltani jeton në një pallat mbretëror që mbulon dy milionë metra katrorë. Sipas Librit të Rekordeve Guinness, ky pallat është më i madhi në botë. Pjesa e brendshme e jashtme përbëhet nga një kube prej ari njëzet e dy karatësh, 1700 dhoma, pesë pishina të mëdha dhe 257 banja. Në pallat ka edhe 110 garazhe, ka 564 llambadarë që kërkojnë 51,000 llamba për të funksionuar. Vlera e pasurisë së tij vlerësohet në rreth 35 miliardë euro, dhe ai mban titullin e sundimtarit më të pasur në botë, raporton stil.kurir.

Ish Miss Kalifornia dhe Amerika Shanon Marketi? 1997, zbuloi se ishte një skllave seksi në gjykatë, ku fillimisht erdhi për të punuar në promovim dhe marketing për një pagë prej 3 mijë dollarë në ditë. Gjithçka përfundoi me faktin se në të vërtetë ajo ishte në shërbim të Xhefrit ditë e natë dhe ajo zbuloi se i ishte nënshtruar një trajtimi poshtërues dhe se ishte burgosur në pallatin e sulltanit për 32 ditë. Shannon gjithashtu u përpoq të padiste sulltanin dhe princin në një gjykatë amerikane, por kjo përfundoi me dhënien e imunitetit të vëllezërve nga ndjekja ligjore, duke qenë se ata janë kryetarë shtetesh. Në dokumentet e gjykatës thuhet gjithashtu se Marketiqi dëshmoi se në haremin e sulltanit përveç saj kishte 30-100 gra.

Sulltani kishte tre gra, e para prej të cilave ishte e afërmja e tij e ngushtë, e cila punonte si stjuardesë dhe prezantuese televizive. Ai ka gjithsej 12 fëmijë dhe stilin e jetës së tij luksoze ua ka përcjellë djemve të tij , të cilët nuk mbesin pas babait në asgjë. Për shembull, Princi Abdul Malika , djali i tij i tretë i lindur, u martua në vitin 2015 dhe “Forbes” e përshkroi këtë martesë si “dasma mbretërore që mundi të gjitha dasmat mbretërore”.

Shto koment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.